Със сигурност не сте опитвали такива палачинки!  Готвачите от Бъкингамския

...
Със сигурност не сте опитвали такива палачинки!  Готвачите от Бъкингамския
Коментари Харесай

Това е рецептата за любимите палачинки на Елизабет Втора

Със сигурност не сте опитвали такива палачинки!  Готвачите от Бъкингамския замък споделиха на формалния уеб страница на английското кралско семейство рецептата за обичаните палачинки на Елизабет Втора. Опитайте ги още този уикенд!
Това са продуктите, които са ви нужни:
125 гр брашно
30 гр захар
щипка сол
2 яйца (със междинна големина)
жълтък и половина (30 гр)
250 мл мляко
40 гр масло
Етапи в осъществяването на рецептата:
Стъпка 1. Пригответе маслото
Всъщност това е най-специалната съставна част в тази рецепта. Използва се по този начин нареченото масло Beurre noisette - това е нормално краве масло без сол, което се запържа до придобиване на кафяв цвят. Нарича се още кафяво масло.
Поставете посоченото количество масло го в дребна тенджера и загрейте на слаб огън, до момента в който цялата течност се изпари от маслото. След като суроватъчните люспи се утаят на дъното те стават златистокафяви на цвят. Махнете тигана от котлона и оставете маслото да се охлади.
Стъпка 2. Пригответе тестото за палачинки
Смесете солта, брашното, захарта и яйцата. Разбийте съставките до приемане на гладка примес. Постепенно изсипете топлото мляко в сместа и по-късно прибавете авансово запърженото масло. Разбъркайте всичко добре.
Стъпка 3. Изпечете палачинките
Изпечете палачинките в авансово загрят тиган.

Класически палачинки с лимон и захар
Поръсете горещи палачинки с пудра захар, навийте ги на руло и ги сервирайте с резенчета лимон.
Палачинки със сметана и сладко
Разбийте сметаната. След като палачинките изстинат, намажете всяка от с обичаното ви сладко (кралските готвачи употребяват сладко от малини), по-късно нанесете слой сметана прегънете на триъгълник. Гарнирайте палачинките с пресни плодове, преди да ги сервирате.
Палачинки с шунка, праз и сирене
 Палачинки без брашно, от които не се напълнява Палачинки без брашно, от които не се напълнява
Всички знаем какъв брой е значимо денят ни да стартира с добра закуска. Но постоянно храните, които консумираме заран, са висококалорични. Ако оби...
Пригответе палачинки по описания нагоре метод. Непосредствено преди да ги изпечете, прибавете малко от обичаните си зеленчуци към тестото (кралските готвачи употребяват зелен лук или праз в рецептата).
Ще ви трябват и следните съставки:
200 гр варена шунка, нарязана на кубчета
150 гр праз, задушен на муден огън и в малко лой
125 гр настърган кашкавал (кралските готвачи употребяват обичайно швейцарско сирене Грюер)
275 мл пълномаслено прясно мляко
 Вкусно тирамису от палачинки Вкусно тирамису от палачинки
Днес ще ви предложим рецепта за вкусно тирамису от палачинки. Това са продуктите, които са ви нужни: 4 яйца 150 гр брашно 150...
40 гр масло
40 гр брашно
Пригответе сос от изброените съставки. За задачата загрейте млякото в тенджера. Разтопете маслото в обособена тенджера и препечете брашното в него. Постепенно прибавете топлото мляко към маслото и брашното при непрестанно бъркане. Варете 3 минути.
Отделете ¼ от сместа и я оставете настрани. Към останалата част от сместа прибавете кашкавала (оставете част от него за поръсване на палачинките), праза и шунката. Подправете я със сол и черен пипер (по предпочитание може да се добави щипка пикантен червен пипер). Разбъркайте. 
Намажете палачинките със соса, навийте ги на руло и ги подредете в намаслена форма за печене. Полейте ги с останалия сос и ги поръсете с кашкавала. Печете 15-20 минути на 180 градуса до златисто кафяво.
Добър вкус!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР